In elke anabolen kuur word Testosteron gezien als de rode draad.
Alle anabolen steroïden onderdrukken je eigen Testosteron aanmaak (dit word ook wel axis genoemd). Het is dus zeer belangrijk om altijd Testosteron in een kuur te nemen om toch Testosteron in je lichaam te hebben. Dit is noodzakelijk om je libido optimaal te houden en je mentaal goed te blijven voelen.
Testosteron zet in het lichaam om naar:
Dihydrotestosteron (ook wel DHT genoemd)
Oestrogeen (het vrouwelijk hormoon)

Oestrogeen zorgt voor de hoeveelheid glycogeen wat er opgeslagen wordt in de spieren. Het bepaald dus de dikte en volheid van je spieren. Dit lijkt enkel alleen positief, maar een te hoog oestrogeen gehalte kan voor nare bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan als gynecomastia, libido verlies en teveel vocht en vetopslag. Zorg dus altijd dat je oestrogeen in balans is tijdens jouw anabolen kuur.
Hoe houd je dit in balans?

  • een aromatase remmer te nemen tijdens de kuur
  • een anti oestrogeen te nemen tijdens de kuur
  • een dihydrotestosteron toe voegen aan je kuur

Een aromatase remmer zorgt ervoor dat je minder aromatiseert tijdens de kuur. Aromasin, Arimidex en Letrozole behoren tot de aromatase remmers. Dit zijn sterke middelen dus wees voorzichtig met de dosis, teveel oestrogeen blokken levert namelijk ook weer bijwerkingen op. De gangbare dosissen zijn:
Aromasin 5 mg tot 20 mg per dag
Arimidex 0,25 mg tot 0,5 mg om de dag
Letrozole 0,625 mg tot 1,25 mg om de dag
Een anti oestrogeen zorgt ook voor het verminderen oestrogeen tijdens de kuur. Nolvadex is de eerste optie bij het optreden van de voortekenen van gynocomastia tijdens een kuur omdat dit meteen werkt. De aromatase remmers hebben tijd nodig in te werken. Nolvadex blokkeerd de oestrogeen receptor zodat deze zich niet meer kan binden met oestrogeen. 10 mg per dag is de aanbevolen dosis.
>Een dihydrosteronsteron toevoegen is ook een mogelijkheden. Primobolan, Masteron, Anavar en Winstrol behoren tot de dihydrotestosteron soorten. Deze zorgen voor een betere oestrogeen balans van je kuur, en werken ook anti oestrogeen. Een goed voorbeeld om een goede balans van de kuur te krijgen is bijvoorbeeld 250 mg Testosteron enanthaat, gecombineerd met 200 mg Primobolan of 250 mg Testosteron enanthaat met 200 mg Masteron enanthaat. Een ander voorbeeld is 250 mg Testosteron met 30 mg Anavar of 30 mg Winstrol. Bij deze dosissen zal je nooit oestrogene bijwerkingen ervaren.

Testosteron en bulken

De beste combinaties om te bulken zijn Testosteron met:

  • Dianabol
  • Oxymetholone
  • Nandrolone decanoate
  • Boldenone undecylenate

Dianabol en Oxymetholone kunnen maximaal 6 weken genomen worden vanwege hun leverbelasting. Nandrolone decanoate en Boldenone undecylenate kunnen wel in een anabolen kuur van 10 weken worden genomen. Enkele voorbeelden van bulk kuren met Testosteron zijn:
Week
1-12 500 mg Testosteron Enanthaat
1-10 400 mg Nandrolone Decanoate
1-6 50 mg Dianabol per dag
Week
1-10 500 mg Testosteron Enanthaat
1-10 600 mg Boldenone Undecylenate
1-4 100 mg Oxymetholone per dag
Week
1-12 750 mg Testosteron Enanthaat
1-10 400 mg Nandrolone Decanoate
1-10 600 mg Boldenone Undecylenate

Testosteron soorten

Testosteron Enanthaat
Testosteron enanthaat is de populairste Testosteron esther in de EU. De halfwaardetijd in het bloed is 10,5 dagen. Voor de minste bloedwaarde schommelingen is het advies om 2 keer per week te injecteren op vaste dagen.

Testosteron Cypionaat
Testosteron cypionaat is de populairste testosteron esther in de VS. De halfwaardetijd in het bloed is 12 dagen. Voor de minste bloedwaarde schommelingen is het advies om 2 keer per week te injecteren op vaste dagen.  Testosteron cypionaat heeft een bijna gelijkwaardige werkingen vergelijken met Testosteron enanthaat, dat is de reden dat deze vaak worden afgewisseld tussen de kuren door zodat het lichaam niet gewend raakt aan de stoffen.

Testosteron Propionaat
Testosteron propionaat word vooral veel gebruik in cuttings cycles. Dit komt omdat je door de korte esther minder vocht vast zal houden. Je zal met korte esthers er dus droger uit zien. De halfwaardetijd is 4,5 dag dus deze Testosteron soort zal om de dag gezet moeten worden voor de beste bloedwaardes en resultaten.

Testosteron Undecanoate
Testosteron undecanoate is de langst werkende testosteron soort van alle testosteron soorten. De halfwaardetijd in het bloed is 20,5 dagen. Het woord voornamelijk gebruikt voor testosteron replacement therapy (TRT).
Sustanon
Sustanon is een mix van 4 verschillend testosteron esthers. De halfwaardetijd in het bloed van de Testosteron soorten werken perfect in elkaar over om zo geen bloedwaarde schommelingen te veroorzaken. Dit zorgt er voor dat je bijwerkingen minimaal zijn. De werking van sustanon piekt na 6 weken dus vanaf dat moment is de werking volledig. 250 milligram sustanon bestaat uit de volgende testosteron soorten:

30 mg Testosteron Propionaat
60 mg Testosteron Fenylpropionaat
60 mg Testosteron Isocaproaat
100 mg Testosteron Decanoaat