Welke verschillende Anabolen steroïden bestaan er?

Wanneer je nieuw in de wereld bent van anabolen steroiden kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je het idee hebt dat er onwijs veel verschillen bestaan tussen alle middelen.
In deze blog zullen wij op een eenvoudige manier proberen uit te leggen hoe het mannenlichaam werkt. Ook zullen wij stilstaan bij de verschillende soorten anabolen en war je op moet letten wanneer je een kuur samen stelt.

Allereerst even wat basiskennis over hoe het mannelijk lichaam werkt.
Alles begint bij het mannelijk geslachtshormoon testosteron,deze heeft 2 belangrijke primaire functies, namelijk androgene functie en een anabolen functie. De anabolen functie houdt zich bezig met de opbouw van weefsels en reguleert het testosteron in het lichaam.Bij het gebruik van anabolen is de drijfveer vaak dat men wil groeien in spieren. De androgene effecten van testosteron zijn de vermannelijking van het lichaam,zoals de hormoonhuishouding, baardgroei, haargroei, kaalheid op het hoofd, zwaardere stem etc.
Het hormoon testosteron is afgeleid van 2 belangrijke grondstoffen, deze heten dihydrotestosteron en estradiol(ook wel bekend als oestrogeen). In het lichaam wordt testosteron omgezet in estradiol en in dihydrotestosteron. Beide hebben een belangrijke functie.
Beide zijn enorm belangrijk voor een gezond libido, een goede spiergroei en het houdt je gemoedstoestand en je cholestorol in op peil. Estradiol is het vrouwelijke geslachtshormoon, soms vergeten mannen en jongens hoe belangrijk dit hormoon is. Het zorgt voor een gezond libido en een goede spiergroei dit is enorm belangrijk voor de gezondheid, je spiergroei en het libido. Een te laag estradiol/oestrogogeen zorgt weer voor neerslachtigheid, weinig energie etc. Een te hoog estradiol gehalte is ook niet prettig, het laat je vocht vast houden en kan leiden tot aromatisering. Ook wel bekend als vrouwelijke borstvorming (gyno). Een voorbeeld van een middel wat dus als basis dihytestosteron heeft en niet aromatiseert is Anavar en Masteron.

De belangrijkste basis in elke anabolen kuur is testosteron. Dit is noodzakelijk, door het gebruik van synthetische anabolen steroiden middelen zal het lichaam automatisch minder testosteron aanmaken. Het is daarom belangrijk om je testosteron op peil te houden. Dit is echt de basis. Een goede testosteron balans betekend een goede gemoedstoestand, lekker in je vel zitten, een gezond energie level, een gezond libido etc.

Verschillende soorten Anabolen:
Er zijn twee mogelijkheden van gebruik wanneer je een anabolen kuur zou willen. Deze twee worden hieronder beschreven.
Er zijn oraal beschikbare anabolen steroïden. Deze zijn in pilvorm beschikbaar en worden op 2 of 3 momenten op de dag ingenomen. Dan heb je nog een onderscheid tussen orale steroiden met androgene werking, en anabolen steroiden zonder androgene werking. Methandrostenolone en Dianabol zijn voorbeelden van anabolen steroiden met androgene werking die oraal ingenomen worden. Anavar is een voorbeeld van een middel zonder androgene werking welke wel in tabletvorm op de markt is gebracht. Alle orale middelen zijn een aantal uren actief in het lichaam, hierna worden ze door de lever afgebroken. Gemiddeld is dat zo’n 8 uur. Dat is ook de reden waarom er op meerdere momenten op de dag ingenomen wordt, zodat de grondstof de hele dag werkzaam in het lichaam blijft.
De tweede mogelijkheid is het injecteren van testosteron. Ook binnen deze categorie zijn verschillen op te merken. Het is zo dat zij zich in het lichaam binden aan een vetzuur (ester) om zo lang mogelijk in het lichaam actief te blijven. Je hebt kortwerkende middelen, deze zijn gemiddeld 1-3 dagen actief in het lichaam. Het voordeel van deze variant is dat deze snel uit het lichaam verdwijnen en je dus vrij snel merkt hoe jouw lichaam hierop reageert. Je zal in een kuur van kortwerkende middelen dus vaker moeten prikken dan wanneer je een kuur volgt met langwerkende middelen. Een langwerkende ester is een aantal weken actief in het lichaam en hierbij hoef je gemiddeld 1 x in de week te prikken..

Wanneer je anabolen steroiden wilt gebruiken zou je bij jezelf na moeten gaan wat je doelen zijn. Wil je winst behalen in het droger worden, of het groeien in conditie? Of wil je juist spiermassa opbouwen? En wil je een middel met een hoog anabolen werking? Of kies je voor een middel met een wat minder anabolen werking. Denk ook aan de androgene effecten. En dan is het natuurlijk de vraag of je orale middelen wilt gebruiken, of dat je gaat voor injecteerbare middelen.

Hopelijk hebben wij voor jou kunnen verhelderen hoe het werkt en welke soorten er zijn.

Translate »