Waarom bulken in de winter?

Het gezegde luidt” Summer body’s are made in winter” klopt helemaal, en dat is niet voor niets! In de winter je calorie inname verhogen met als doel aankomen in spiermassa, is voor veel mensen uit de fitnessbranche onderdeel van hun lifestyle. Maar hoe weet je hoeveel calorieën je nodig hebt per dag? Dat is eenvoudig uit te rekenen volgens een drietal variabelen volgens de formule van Harris & Benedict. Deze zeer oude (1919) formule wordt nog steeds gebruikt. Hier wordt er een rekensom gemaakt van jouw lichaamsgewicht, lengte en leeftijd en wordt dit in relatie gebracht tot een aantal punten waarbij er wordt gekeken naar jouw activiteitsniveau.
De bulkkuren met anabolen nemen dan ook flink toe. De populairste bulk middelen zijn toch wel dianabol en deca.

De reden waarom mensen ervoor kiezen om in de winter te bulken is omdat je lichaam dan niet tentoongesteld hoeft te worden op bijvoorbeeld een strand of een feestje. Onder jouw warme wintertrui krijgt jouw lichaam de mogelijkheid om te groeien. Het liefst groeien we voornamelijk in spiermassa. Er zijn verschillende soorten bulk methodes. De meest gebruikte bulk is de lean-bulk of clean bulk. Bij een clean bulk is het de kunst om relatief slank te blijven terwijl je aankomt. Bij deze vorm van bulken eet je schone en onbewerkte producten. Een dirty bulk is simpelweg gewoon alles eten wat je wilt. Dit is niet heel effectief omdat je vooral aankomt in vet, en dat is nou juist niet wat je wilt. Daarnaast is het zo dat er minder plaats is voor siermassa als je teveel aankomt in vet. Echt een no go dus! Tevens is het zo dat je al dit overtollig vet er ook weer keihard af moet trainen en diëten voordat het zomer wordt. Een clean bulk scheelt je na de wintertijd weer cutten om die extra vetrandjes er weer af te krijgen.

bulken
Controle over je voeding is tijdens het bulken het allerbelangrijkste. bulken betekend niet zoveel mogelijk aankomen, want dat zal alleen maar resulteren in een te hoog vetpercentage. Wat je wilt is een toename in spiermassa. En om te bepalen hoe jouw bulk eruit ziet is het nodig om een aantal factoren in kaart te brengen. Het wordt aangeraden om alles qua voeding goed bij te houden, in vetten, koolhydraten en eiwitten. Ook wel macronutrienten genoemd.

Conclusie: Om in de zomermaanden de beste versie van jezelf te creëren en je wilt groeien in spiermassa zonder hardnekkige vetrandjes kun je het beste kiezen voor een clean bulk tijdens de winter. Dit is een strak en schoon dieet waarin je hoog in je calorie inname zit. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat je op een dag eet.

Translate »